Младежко техническо творчество – Горна Оряховица

Младежко техническо творчество – Горна Оряховица

mtt-start

Събитието е крачка към ориентиране и привличане на младежи към образование и участие в индустрията на България. В изложението  вземат участие над 60 екипа от цялата страна.

Първото по рода си за България изложение-конкурс Младежко техническо творчество се организира от инициативен комитет, включващ фондация „Милен Григоров”, НТС за Великотърновска област и фирми от региона, и със съдействието на Община Горна Оряховица.

Копирано от https://www.24chasa.bg/region/article/5797525
© www.24chasa.bg

zam-kmet-go

„За нас е изключително интересно и ангажиращо това, че ще бъдат представени за пръв път от 25 години насам технически разработки. Ще има съпътстваща и уникална изложба на ретро експонати. Ще бъдат обсъдени теми, които са свързани с науката и техниката, перспективата за развитие на младите хора в тази област, за която в последните години се обръща малко внимание, кадрите намаляват, а те са изключително ценни. Надявам се това да се осъзнае от хората, че без производство, без индустрия и наука, свързана с бизнеса, няма как да има път напред. Като институция ние изпълняваме своите задължения”, сподели пред присъстващите заместник-кметът на община Горна Оряховица Йорданка Кушева.

Младежко техническо творчество – Горна Оряховица